Watertechniek en irrigatiesystemen

Watertechniek en irrigatiesystemen

Watertechniek en irrigatiesystemen toepassen om bruikbaar water op kwaliteit te houden en slecht water te verbeteren. Dat is ons doel. Niet alleen groene tuinen maar ook groene daken en groene gevels. Mastop Totaaltechniek zorgt er namelijk voor dat uw groenprojecten groen blijven, zelfs onder zware omstandigheden! Wij creëren een compleet irrigatienetwerk zodat uw planten gegarandeerd zijn van water en voeding. Hemelwater kunnen wij voor u opslaan en filteren, zodat dit samen met drainwater de basis vormt voor uw groenproject.

Datacommunicatie, automatische telefoonkiezers en nachtvorstmelders

U wilt continue inzicht hebben in de processen. Alleen op die manier kunt u tijdig bijsturen en voorkomt u onnodige schade. Dat is in de huidige tijd met alle mogelijkheden van internet geen probleem, maar het moet wel veilig en betrouwbaar zijn! Het is goed om bijvoorbeeld bij storingsmeldingen, nachtvorstmelders etc. na te gaan welke risico’s er zijn en op welke wijze dat het beste geïnstalleerd kan worden.

Wij helpen u bij het kiezen van de juiste (data) communicatie en de juiste apparatuur.
Tevens zijn er mogelijkheden om processen door ons te laten monitoren. Zo hebben wij inmiddels meer dan 150 groenprojecten in beheer die wij monitoren.

Irriview: irrigatiesystemen met afstandsbeheer

Met behulp van Irriview afstandsbeheer kunnen wij uw project monitoren en zien wij erop toe dat precies de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen beschikbaar zijn. Met Irriview beschikt u over een bijzonder geavanceerd irrigatiesysteem waarmee uw groenproject 365 dagen per jaar en 24 uur per dag bewaakt wordt. U kunt hiermee voorkomen dat er soms onherstelbare schade ontstaat aan de kostbare beplanting door technische mankementen zoals bijvoorbeeld stroomstoring en/of stagnatie van wateraanvoer. We hebben irrigatiesystemen met afstandsbeheer voor:

Vegetatiegevels

Daktuinen

Openbaar groen

Binnen beplanting

Irriview - powered by Mastop Totaaltechniek BV

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Blue- Meteo

Wat doet het

Een “Blue Meteo” retentie-dak regeling zoals Mastop Totaaltechniek die maakt, is een weersafhankelijke regeling die de hoeveelheid regenwater van een bufferend dak beheert en controleert, met als bedoeling het hergebruik van regenwater én het voorkomen van wateroverlast als gevolg van piekbuien.

Weerdata

Mastop Totaaltechniek werkt voor het verkrijgen van de weerdata voor het sturen van het Blue Meteo systeem nauw samen met Radargram. Dit is het bedrijf van Edwin Rijkaart van Cappellen die in 2005 de populaire site “Buienradar” ontwikkelde wat hij later verkocht heeft aan RTL.

Na de verkoop van Buienradar aan RTL is Rijkaart van Cappellen actief geworden in de zakelijke weerbranche. Radargram levert o.a. weerdata aan Rabobank/ Achmea om klanten tijdig te waarschuwen voor gevaarlijke buien om zo (hagel)schade te voorkomen.
Radargram werkt hoofdzakelijk met radardata en bewaakt hiermee 24/7 de atmosfeer opzoek naar (zware) buien.

Radargram kan op een hoge resolutie driedimensionaal neerslag in kaart brengen. De data betrekt Radargram rechtstreeks van het KNMI en de Deutsche Wetterdienst. Het KNMI heeft twee radars. Daarnaast gebruikt Radargram dus ook drie radars van het uitgebreide netwerk van de Deutsche Wetterdienst (DWD). Op deze manier kijkt Radargram vanaf 5 locaties naar buien boven Nederland.

 

Geofence

Onze “Blue Meteo” computer maakt gebruik van een “Geofence”.
Een geofence is een virtueel hek dat we plaatsen rondom een locatie die bewaakt moet worden.
Zodra buien het geofence binnendringen, kunnen er processen worden gestart zoals in ons geval motor-gestuurde afsluiters en/of pompen.

Omdat de radardata zeer actueel is en buien vaak plots komen en gaan, is snelheid essentieel. Via het jarenlang doorontwikkeld weermodel HARMONIE kunnen we ook enkele uren voordat buien toeslaan deze signalen ophalen.
Mocht er een zware bui dit geofence binnendringen zal de computer deze detecteren en dan, indien nodig, actie ondernemen. Het gebruik van een geofence maakt de voorspelling nauwkeurig.

 

Hoe werkt het

Met ons Blue-meteo systeem monteren wij een speciale motor-gestuurde afsluiter in de afvoer van het hemelwater. Het systeem komt extra goed tot zijn recht bij zogenaamde “Pluvia” of “Quickstream” systemen maar kan ook bij conventionele hemelwaterafvoersystemen worden ingebouwd. Onze afsluiters zijn voorzien van een verwarmingselement en een terugkoppeling van de klepstand, en kunnen door hun IP67 normering zowel binnen als buiten worden gemonteerd. We kunnen meerdere van dit soort kranen op slechts één computer aansluiten, het is dus niet nodig om voor iedere afvoer een individuele regeling aan te schaffen. Op het dak wordt de waterhoogte met een sensor gemeten. Het systeem rekent aan de hand daarvan uit wat het volume van de buffercapaciteit nog is. Met die gegevens kan de computer vervolgens bepalen of de afsluiter dicht mag blijven of dat het reeds aanwezige water moet worden geloosd waarbij er wordt uitgerekend met welke stroomsnelheid hij dit moet doen.

 

Voordelen

  • Blue Meteo voorkomt wateroverlast bij piekbuien.
  • Het water dat wordt gebufferd op een dak kan worden gebruikt om de planten te irrigeren van uw vegetatiegevel, dak of siertuin en/of als aanvulling van uw grijswaterbuffer.
  • Bleu Meteo kan, naast het bufferen of lozen van water, daken ook voorzien van water. Door het toepassen van onze speciale vuloptie kan de computer er voor zorgen dat er tijdens langdurige droogte perioden een bepaalde minimale hoeveelheid water naar het dak wordt gepompt. Denk hierbij aan de benodigde hoeveelheid water voor de daktuin of als extra koelcapaciteit voor het gebouw. Verdampen van vocht zorgt immers voor verkoeling.
  • Ontzorgen: de buffer gegevens van een dak worden door onze “Blue Meteo” server iedere nacht opgehaald waarbij tevens het technisch functioneren van het systeem wordt gecontroleerd. Mochten er tussendoor grenswaarden worden overschreden is het systeem in staat een melding te sturen naar ons “Bleu Meteo” team en naar de klant.
  • Afstandsbeheer: Met “Blue Meteo” bent u ervan verzekerd dat er controle op afstand plaats vindt. U als klant krijgt uiteraard inzicht in de gegevens en toegang tot de regeling op uw dak of daken, maar ook het “Blue Meteo” team kijkt met u mee.
  • Blue Meteo kan gekoppeld worden aan ons “Irriview” programma, het irrigatiesysteem met afstandsbeheer. Hierdoor kunnen we de integratie van de regenbuffer in een irrigatiesysteem optimaal laten functioneren en controleren.