Speciaal voor uw groenwand: het Antikalkfilter

Voor de watergift van groenwanden wordt regelmatig gebruik gemaakt van kraanwater. Er zijn in Nederland
echter verschillende regio’s die kampen met een grote hoeveelheid kalk in het kraanwater. Door gebruik van dit zogenaamde ‘harde water’ kunnen druppelleidingen van uw groenwand verstopt raken. Om dit te voorkomen wordt aangeraden om een Antikalkfilter te plaatsen. Mastop totaaltechniek bv gebruikt hiervoor de Brita Purity Clean 1200.

Wilt u ook gebruik maken van zo’n kalkfilter? Dan zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Allereerst is het belangrijk dat niet al het kalk uit het water wordt gefilterd, anders zal de plant niet genoeg voedingsstoffen uit het water kunnen opnemen. Het filter wordt dus op zo’n wijze ingesteld dat de kalk er voor 90{f54afdf30fb3dccc403ecc3ccbd21f9f74974683d89ca4355fdfde72441c4160} uit wordt gefilterd.

Het PURITY 1200 Clean Waterfiltersysteem met een filterpatroon voor gedeeltelijke demineralisatie zorgt door
middel van een speciaal ontwikkeld filtermedium voor een langdurige bescherming tegen kalkafzetting.

Verder wordt de capaciteit van een kalkfilter bepaald door de hardheid van het water. Wij raden u aan om een wateranalyse van uw desbetreffende waterleidingsmaatschappij op te vragen binnen de regio waar uw project zich bevindt. Voor de BeNeLux wordt een gemiddelde aangehouden van ca °CH10. Maar er zijn bijvoorbeeld regio’s in België (rondom Brussel) waar nog boven de °CH40 wordt uitgekomen.

Onderstaand vind u een overzicht van de kwaliteit tegenover de waterhardheid.

Uit de tabel hiernaast wordt duidelijk dat bij ca °CH10 de capaciteit van het filter ca.13.067 ltr bedraagt. Mocht er een grotere afname zijn, dan bestaat de mogelijkheid om filters parallel te plaatsen. Er moet rekening mee worden gehouden dat er een nominale doorstroming is van 300ltr/uur met daarover een drukverlies van 0.45bar.

Binnen een webbased installatie is het tevens mogelijk een melding te integreren welke duidelijk maakt wanneer het filter vervangen dient te worden.

Wij helpen u uiteraard graag verder. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0172-231084 of info@mastop.nl.