Tips voor onderhoud aan uw watersilo!

watersiloMastop totaaltechniek bv helpt u graag met het onderhoud van uw watersilo. Zo kunnen we lekkende silo’s voor u repareren of indien nodig materialen vervangen. Tevens kunnen wij u helpen bij de verplichte 2-jaarlijkse inspectie. Op deze manier wordt regelmatig vastgesteld wat de dikte en de kwaliteit van de staalplaten is, één van de eisen van uw verzekeringsmaatschappij op het moment dat er schade ontstaat door een lekkende watersilo.

Lees hier twee praktische tips voor behoud van uw watersilo. 

1. Voorkom te slappe algenzeilen
Een algenzeil wat doorhangt in de silo en het water, kan een verhoogt risico vormen voor de bovenste ring. Op het moment dat er water op het algendoek achterblijft krijgen algen volop de gelegenheid om te groeien. Door de algengroei laat het doek onvoldoende water door en wordt de hoeveelheid water op het doek steeds groter. Als het water uiteindelijk aan de silo onttrokken wordt zal door de grote overbelasting de bovenste ring flink gaan vervormen.

2. Let op corrosie
Corrosie is de grootste vijand van een silo. Op het moment dat een silo lange tijd lekt op een bepaald punt zal de gegalvaniseerde laag van de plaat verdwijnen, waardoor roestvorming optreedt. Het roesten zal de plaat na een bepaalde tijd zodanig verzwakken dat deze kan scheuren of open zal klappen. Het grootste gevaar zit echter in de silo’s waar de roestvorming aan de binnenkant van de siloplaat plaatsvindt. Daarom is het van groot belang om een lekkende silo zo snel mogelijk te laten repareren.