Oplaadpunt elektrische auto

Heeft u onlangs een elektrische auto, of een plug-in hybride aangeschaft? Of bent u van plan om deze binnenkort aan te schaffen? Dan wilt u de auto natuurlijk ook thuis of op het bedrijf kunnen opladen. Belangrijk is dat u zich vóór de aanschaf goed laat voorlichten over de mogelijkheden, zodat u later niet aan een ongewenst contract vastzit. Mastop Totaaltechniek helpt u bij met maken de juiste keuze.

De drie verschillende mogelijkheden bij de aanschaf van laadstations:

1. U krijgt één of twee laadstation gratis, of tegen een geringe vergoeding, bij aanschaf van een auto. Dit werkt vaak in combinatie met een abonnement: een kaartje waarmee u ook op andere plaatsen kunt laden. Eigenlijk werkt deze oplossing net als uw GSM telefoon abonnement: Het toestel is gratis en wordt uit de belkosten betaald. Binnen deze oplossing is de kWh-prijs vaak hoger dan de meeste standaard kWh tarieven, zelfs als u de auto thuis oplaadt. Bovendien bent u verplicht om deze laders ter beschikking te stellen aan andere gebruikers op het moment dat u zakelijk voor deze oplossing kiest.
2. U schaft de lader geheel aan. Deze laders zijn verkrijgbaar met, of zonder een dergelijk kaartsysteem. U kunt daarbij zelf besluiten of en zo ja welk abonnement u kiest. Deze abonnementen zijn veelal goedkoper en bovendien bent u baas over uw eigen lader en bepaalt u zelf de prijs van de bij u “getankte” kWh. U heeft geen verplichtingen, maar bepaalt zelf of iemand anders bij u kan laden of niet.
3. U koopt een lader zonder kaartsysteem en een los kaartje waarmee u tevens op andere plaatsen dan thuis bij uw eigen lader kunt laden.

Mastop totaaltechniek gebruikt autoladers met een standaard aansluiting, waarbij drie types worden aangehouden: type 1 (Japan, USA) type 2 (Europees, Duits)en type 3 (Engels, Frans).

De voordelen:

– De plug wordt veilig vergrendeld in de contactdoos.
– Er vindt communicatie met het voertuig plaats. (De lader kan “zien” welk type auto er aangesloten is)
– Het systeem heeft goede en veilige contacten.
– Verder voldoet een goede autolader aan de veiligheidsnormen voor mode 3 laden:
– Veiligheidsnorm IEC 61851 en IEC 62196
– Controle capaciteit van de auto, kabel en laadstation
– Continue check van Aarde
– Er staat geen stroom op de contactdoos als het voertuig niet aangesloten is

Mastop Totaaltechniek maakt uitsluitend gebruik van veilige “mode 3” laders en zorgt tevens voor aansluiting op een aparte groep en de beveiliging met een aardlekschakelaar en installatieautomaat of aardlekautomaat. Wij kijken tevens of er voldoende capaciteit voorhanden is om de lader aan te sluiten en stemmen de bekabeling en aansluitmaterialen af op de capaciteit van de lader. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie!