Besparen op uw Teeltvloer met de vernieuwde Floramat!

FloraMat Mastop Teeltvloer ContainerveldMastop Totaaltechniek presenteert deze week de geheel vernieuwde Floramat tijdens Plantarium in Boskoop. De beurs, speciaal gericht op de boomkwekerij, staat garant voor ruim 15.000 bezoekers uit meer dan 40 landen.

Een uitgelezen kans voor Mastop Totaaltechniek om dit nieuwe product onder de aandacht te brengen van haar klanten.

Mastop Totaaltechniek levert ruim 10 jaar teeltvloeren binnen de (glas)tuinbouw, waarbij voortdurend oog is voor de allerlaatste technieken. De kunststof drainagemat genaamd Floramat is speciaal ontworpen voor teeltvloeren met verticale drainage. Een verticale teeltvloer maakt gebruik van een extra doorlatende laag onder het gronddoek waardoor het giet- en regenwater overal tegelijk èn snel wordt afgevoerd. Hierdoor wordt de kwaliteit van de teelt vergroot en ontstaat er de mogelijkheid om meststoffen en beregeningswater eenvoudig te hergebruiken.

Er bestaan verschillende technieken voor de realisatie van een verticale teeltvloer. Een van de meest bekende is het gebruik van lava. Lava staat bekend om de goede verticale afwatering en is bovendien sterk en stabiel genoeg om te berijden. De Floramat, een product wat de afgelopen jaren in populariteit is gestegen en over dezelfde eigenschappen beschikt als lava, heeft als extra voordeel dat het lichtgewicht is, waardoor veengrond er minder onder de lijden heeft.

Aanpassingen in het productieproces van de Floramat hebben ervoor gezorgd dat de mat stabieler is geworden, waardoor met minder materiaal een hoog kwaliteit vloer kan worden aangeboden. Dit heeft ertoe bijgedragen dat er een fikse besparing op de aanleg van een verticale teeltvloer kan worden gerealiseerd en de prijs per m2 flink is gedaald. Hiermee is de Floramat nu ook een voordelige vloer geworden, uitermate geschikt voor de moderne boomkwekerij.

Mastop Totaaltechniek nodigt iedereen uit om het product met eigen ogen te bekijken tijdens Plantarium van 24 tot en met 27 augustus 2011 in Hazerswoude-Dorp/Boskoop. Uiteraard kunt u ook contact met hen opnemen via info@mastop.nl of (0172) 23 10 84. Meer informatie over de FloraMat kunt u vinden in onze brochure: Brochure Floramat Mastop